Nu este mereu necesar să luați pastile de la primele simptome ale unei afecțiuni, uneori puteți renunța complet la ele dacă le înlocuiți cu următoarele fructe uscate:
Smochine uscate
Tusea seacă, adesea un fenomen rezidual după răceală, este foarte dificil de tratat însă experții recomandă smochinele uscate: „Ajută la scăderea unei tuse debilitante și redă roșeața din obraji.
Smochinele cresc nivelul de fier din sânge, acestea având mai mult fier chiar și decât merele.”
Smochinele uscate au proprietăți diuretice care au efect benefic asupra rinichilor iar mineralele din conținut (iodul, fosforul, calciul, manganul, sulful și bromul) precum și vitaminele ( A, B1, B2 și C) ajută esofagul să funcționeze mai bine. Se asemenea, aceste fructe uscate sunt importante și pentru sistemul cardiovascular: în caz de insuficiență venoasă, reduc coagularea sângelui, calmează bătăile prea frecvente ale inimi și previn dezvoltarea hipertensiunii.
Caise uscate
La fel ca smochinele uscate, și caisele uscate au efect bun asupra sistemului circulator: substanțele conținute dilată și curăță vasele de sânge, magneziul ameliorează spasmele pereților vaselor de sânge.
Îmbunătățește și starea inimii și rinichilor, munca creierului și memoria: „Actori, studenți, toți cei care au nevoie să-și amintească o cantitate mare de informații, vă sfătuim să mâncați zilnic cel puțin 50 de grame de caise uscate.”, spun experții.
Stafide
Datorită compoziției lor, stafidele ajută mult la calmarea nervilor. Potrivit experților, sunt un remediu excelent și pentru iritabilitate dar avertizează că în cazul persoanelor care se știu predispuse la creșterea în greutate, stafidele ar trebui consumate cu moderație pentru că au un conținut ridicat de zahăr.
Stafidele conțin multe substanțe utile: potasiul, de exemplu, poate prelungi tinerețea corpului: „ Conținutul ridicat de potasiu activează regenerarea țesuturilor și întărește sistemul cardiovascular.”. De asemenea, pot fi un remediu extrem de util pentru cei care suferă de anemie.
Prune uscate
Prunele uscate sunt bogate în acizi organici, fibre și oligoelemente utile. Îmbunătățesc metabolismul, funcția intestinului și normalizează tensiunea arterială, sunt bune și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Ananas uscat
Ananasul uscat își păstrează proprietățile utile și ajută la menținerea tonusului, la depășirea excesului de greutate și la prelungirea tinereții. Poate face toate acestea grație conținutului de potasiu și cupru. Mai mult, substanța rară pe care o conține ananasul, anume bromeliana, este un complex de enzime vegetale care reglează digestia și combate inflamațiile.
Cireșe uscate
Cireșele uscate au capacitatea de a elimina substanțele chimice din corp grație conținutului mare de pectină care ajută la adunarea acestor substanțe chimice nocive și la îndepărtarea lor din corp, fără a intra în fluxul sanguin. De asemenea, sunt un antiseptic și expectorant excelent.
„Pentru cei care suferă de convulsii, este util să mănânce cireșe în mod regulat, deoarece au o combinație benefică de oligoelemente precum potasiu, magneziu, vitaminele A, C, PP și acizi organici,”, explică experții.
Discussion about this post