Din ce în ce mai multe persoane care pierd kilogramele în plus ajung să le recupereze destul de repede.
Dintre cele mai eficiente comportamente și strategii psihologice care ajută la menținerea greutății după dietă subliniem alegerea unor alimente sănătoase și utilizarea autoculturii pozitive, demonstrate eficiente în urma unui nou studiu.
Acest studiu a durat 3 ani și a avut subiecți aproximativ 5000 de persoane care au raportat, în medie, pierderea a 22 de kilograme. În cadrul acestui studiu, cercetătorii au comparat acest grup cu un altul care a avut ca subiecți peste 500 de persoane cu obezitate care au raportat că nu au pus sau nu au pierdut mai mult de 2 kilograme în decurs de 5 ani.
Echipa a examinat 54 de comportamente ale acestora în gestionarea greutății și au descoperit că grupul care și-a menținut pierderea în greutate a reușit acest lucru datorită câtorva strategii precum notarea a ceea ce au mâncat în fiecare zi, stabilirea obiectivelor zilnice de consum alimentar, cântărirea alimentelor, reamintitul succeselor anterioare și menținerea unei stări pozitive.
De asemenea, alegerile mai sănătoase au devenit mai automate cu cât aceste persoane au continuat să facă acele alegeri. Pentru cei care depun eforturi ca să-și mențină greutatea după ce slăbesc, aceste descoperiri sunt cu adevărat încurajatoare.
Vorbim despre exces de greutate sau despre obezitate?
Termenul „exces de greutate” este similar cu termenul „obezitate” dar diferența dintre cei doi apare odată cu indicele de masă corporală (IMC), un indicator prin care se poate calcula greutatea corporală în funcție de înălțime.
De regulă, o persoană cu un IMC între 25-29,9 este considerată a avea exces de greutate iar o persoană cu un IMC peste 30 este considerată obeză.
Pierderea în greutate cu succes este asociată cu o varietate de beneficii pentru sănătate: drept motivație poate servi calitatea îmbunătățită a vieții observată în rândul celor care au pierdut în greutate și au putut să-și menține greutatea cu succes, în cadrul studiului menționat.
Sfaturi practice pentru a-ți menține greutatea după ce slăbești
Fă mișcare cât mai des
Pentru a echilibra caloriile consumate și pentru a-ți menține astfel greutatea, fă minim 30 de minute de mișcare pe zi.
Nu sări peste micul dejun
Persoanele care iau micul dejun în fiecare dimineață tind să aibă obiceiuri mai sănătoase și astfel reușesc să-și mențină greutatea.
Consumă multe proteine
Proteinele pot ajuta în menținerea greutății datorită faptului că reduc apetitul și stimulează metabolismul, astfel reducând aportul total de calorii pe zi.
Cântărește-te regulat
Acest lucru te poate ajuta să-ți menții greutatea deoarece te ține la curent cu progresele pe care le-ai făcut.
Atenție la aportul de carbohidrați
Prin limitarea aportului de carbohidrați, mai ales a celor rafinați, se poate preveni recuperarea greutății pierdute.
Ridică greutăți
Ridicarea de greutăți de minim 2 ori pe săptămână poate ajuta, de asemenea, la menținerea greutății, prin păstrarea masei musculare.
Nu uita să te hidratezi
Apa, consumată în mod regulat, stimulează metabolismul și astfel te ajută să-ți menții greutatea.
Nu uita de odihna de calitate
Prin alocarea unui timp suficient pentru somn, vei putea să-ți menții nivelul hormonilor sub control și astfel vei putea să-ți menții și greutatea.
Gestionează stresul
Excesul de stres stimulează pofta de mâncare și astfel crește riscul depunerii kilogramelor în plus.
Urmărește aportul zilnic alimentar
Urmărind și înregistrând aportul alimentar zi de zi te poate ajuta să-ți menții pierderea în greutate deoarece te face mai conștient de consumul de calorii și de nutrienți.
Discussion about this post